websikehealthcheck

Blog bejegyzések

Simon Gabriella, gyógytornász

“A második eset, amikor találkoztam a lézerrel, az a férjem esete volt. Állandó vállízületi probléma. Fekvőtámaszozás közben megerőltette. Pihentette, és Voltarent is szedett, de nem használt. Végül el kellett mennünk orvoshoz, és egy reumatológus doktornő ajánlotta, hogy kezeljem lézerrel. Akkor kértem el a lézert tőletek. Egy hónapig kezeltem Attila vállát, több oldalról, és rendbe jött. Negyven éves kor felett már általában elvékonyodnak az ínak, és könnyebben begyullad a vállízület megerőltetés hatására. Azóta is előfordul időnként, akkor ugyanígy kikezelem. Az első vállízületi gyulladásnál még nem végeztem el a lézeres kezelés tanfolyamot, úgyhogy akkor még csak a vállat kezeltem, de most már figyelek több dologra is: arra, hogy olyan pozícióban kezeljem, amikor nyitva van a vállízület, hogy a nyakat is kezeljem, a megfelelő pontokat. Ez gyorsabb gyógyulást eredményez.”

Simon Gabriella, gyógytornász

“Két és fél évvel ezelőtt volt egy Achilles- ín gyulladásom. Akkor a szomszéd asszonyomnak volt egy lézer készüléke. Ő biológia-kémia tanár volt, és ő ajánlotta fel, hogy a lábamat kezeljem. Úgyhogy a bal Achillesemet három héten keresztül kezeltem, és meg is gyógyult. Utána ők elköltöztek. Nem sokkal azután a jobb Achillesem is begyulladt, de az már nem volt lézerrel kezelve. És ez hegesedve gyógyult, nagyon lassan. Egy Achilles- ín gyulladás egyébként kb. 6 hét alatt gyógyul, és régen be is gipszelték, nehogy elszakadjon. Ma már nem gipszelik, hanem tehermentesítést írnak elő, illetve, ha elszakad, akkor stoppolják, összevarrják. Az az Achilles- ínam, amit lézerrel kezeltünk, fele annyi idő alatt gyógyult, és nem hegesedett.”

Simon Gabriella, gyógytornász

“A fiamnak egy küzdő versenyen beakadt a pástba a nagy lábujja, és ki is ficamodott. Akkor ő fogta és visszarakta magának, de nagyon megduzzadt. Amikor hazajöttünk, én már akkor este meglézereztem, és lézereztem egész hétvégén, többször is. Lement a duzzanat, így egy pillanatra sem jelentett gondot neki cipőt venni, nem fájt. A verseny szombaton volt, ő pedig kedden már tudott menni edzésre is.”

Németh Viktor, kajakos

“Januárban volt egy síbalesetem, amiben eltört a kulcscsontom. Az orvosok azt jósolták, júniusban fogok tudni újra versenyezni, akkor leszek igazán terhelhető. Egy héttel a sérülés után kipróbáltam a Safe Laser készüléket, és a hatodik héten már tudtam edzeni. Végül a szezon első versenyét sikerült megnyerni.
Hálás vagyok a gyors és teljes felépülésért!”

dr. Juhász Erika

„Kislányom 12 évesen fogszabit kapott. Több dolgot is kellett korrigálni, de a legfontosabb az a maradó szemfog volt, ami a tejfoga fölé nőtt, úgy, hogy a tejfog nem esett ki. Tudtuk, hogy amikor felteszik a fogszabit, az elején akár hetekig nagyon fáj. A fogszabis doktornő mondta is, hogy nyugodtan használjunk fájdalomcsillapítót, és akár két-három napra szívesen ki is írja az iskolából, mert bizony fájni fog. Gondoltuk, hogy így van, mert amikor a barátnője kapott fogszabit, hetekig nem tudott rendesen enni, többnyire csak pépeset evett. De mi már készültünk: amikor fájni kezdett a foga, azonnal elkezdtük lézerezni, 10-15 percen át, naponta többször is. Lányom azt mondta, hogy a fájdalmat azonnal enyhítette, és egy-két nap alatt teljesen el is múlt. Nem szenvedtünk heteket. Most már ugyanígy járunk el minden újabb állításnál, és nem szed a lányom fájdalomcsillapítót.”