websikehealthcheck

Blog...

Boston Herald cikk: A hagyományosan gyulladás csökkentésére alkalmazott lézeres kezelés segíthet a koronavírusos betegeknél is?

Érdekes hírt találtunk az amerikai Boston Herald lapban: kint lézerrel kezelik a súlyos állapotú kórházi betegeket?

A lézerkezelés pozitív eredményeket mutatott egy intubáció felé haladó súlyos COVID-19 betegnél, akit a lézernek köszönhetően pár nap múlva haza tudtak engedni a kórházból.

„Ez egy olyan ember volt, aki valóban nem tudott már boldogulni, nem evett, nem tudott felkelni az ágyból” – mondta Dr. Scott Sigman, a UMass Lowell ortopéd sebésze és csapatorvosa…

… A páciens súlyos köhögés miatt került az intenzív osztályra és a lézeres kezelés előtt nem tudott már járni se. Az előrejelzések szerint lélegeztető gépre kellet volna kapcsolni”  – mondta Dr. Sigman.

A lézeres kezelés egy olyan terápia, amelyet a betegek nem éreznek, hallanak és nem láthatnak, és ez nem okoz mellékhatásokat sem.

Miután Dr. Sigman évek óta fájdalomcsillapító technikaként alkalmazta a lézert a gyulladásban szenvedő betegek számára olyan területeken, mint a boka vagy a térd, úgy gondolta, hogy ez a súlyos COVID betegeknél is működhet, akik a betegség okozta intenzív gyulladásban szenvednek.

Sigman azt mondta, hogy az első lézeres kezelés után a nagyon beteg férfi felült és azt mondta: „Hé doki, rendben van, ha eper turmixot rendelek?”…

Részletek: https://www.bostonherald.com/2020/08/11/laser-treatment-for-coronavirus-shows-positive-results-in-patient-with-severe-disease/

dr. Juhász Erika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük