websikehealthcheck

 

Szakértő segítség, sportsérülés esetén

Egy sportsérülés esetén az elsődleges cél, hogy minél hamarabb visszatérhessünk a megszokott életvitelünkhöz, épp ezért fontos figyelmet fordítani a megfelelő kezelési mód kiválasztására. Ha ugyanis egy sportsérülést nem kezelnek, az maradandó problémákat is okozhat és azontúl, hogy megkeseríti az ember mindennapjait, akár egy sportkarrier végét is jelentheti.

Takács Gábor vagyok, taekwondo szakedző. 28 éves edzői pályafutásom alatt sokszor találkoztam kisebb-nagyobb sportsérülésekkel úgy, mint zúzódás, izomhúzódás, bokaficam, rándulás vagy éppen szalagszakadás. A megszerzett tapasztalataimra építve, a sportsérülések specialistájaként célom, hogy segítsek megtalálni az ideális kezelési módot lerövidítve ezzel a sportsérülések gyógyulási idejét.

 

 

Takács Gábor - Sportsérülés specialista - Lágylézer terápiaTakács Gábor
a sportsérülések specialistája

Milyen szakembert keresel?

Sportserülés specialista - Gyógymasszőr

Gyógymasszőrt keresek

TOVÁBB

 

Sportserules specialista - Gyógytornász

Gyógytornászt keresek

TOVÁBB

 

Hogyan gyorsíthatod a sportsérülés gyógyulását?

Takács Gábor – taekwondo mester és sportsérülés specialista tanácsai egy ingyenes PDF anyagban arról,
hogy mit tehetünk a hatékony gyógyulás érdekében.

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

 

 

Takács Gábor - Sportsérülés specialista

 

Kérdezz a szakértőtől!

Elvesztél a gyakran egymásnak is ellentmondó tanácsok és információk között?

Tedd fel a kérdésed a sportsérülés specialistának, ha valódi tanácsra van szükséged, hiteles forrásból!

EZ ÉRDEKEL

 

Konzultáció

Legyen szó ficamról, rándulásról, zúzódásról, törésről vagy gyulladásos panaszokról, akut vagy túlterhelésből adódó sportsérülésről, szakértőnk segít megtalálni a megoldást számodra!

EZ ÉRDEKEL

 

Takács Gábor - sportsérülés specialista - konzultáció

 

Lenyűgöző gyógyulások

blog referencia kategória

 

Akik már kérték a segítségünket…

„Már 25 éve küzdöttem egy Achilles ín gyulladással a jobb lábamban. Kaptam injekciós kezelést, pihentettem hetekig, de semmi sem segített, mindig visszatért. Ilyenkor fájdalmas volt minden lépés. Cipőt is alig tudtam húzni, mert az Achilles ín a sarkamnál folyamatosan duzzadt és fájdalmas volt. Mivel teniszedzőként dolgozom, ez különösen nagy probléma volt. Néhány órát tudok mozgás nélkül tét hét kezelés után majdnem teljesen megszűnt a fájdalom. A cipő okozta sérülés további egy hét után megszűnt. A régebbi sérülésemen fele akkora lett a duzzanat, a a fájdalom pedig megszűnt, és azóta is fájdalommentesen tudok sportolni, élni!”

Galicz Ágota

„Kislányom 12 évesen fogszabit kapott. Több dolgot is kellett korrigálni, de a legfontosabb az a maradó szemfog volt, ami a tejfoga fölé nőtt, úgy, hogy a tejfog nem esett ki. Tudtuk, hogy amikor felteszik a fogszabit, az elején akár hetekig nagyon fáj. A fogszabis doktornő mondta is, hogy nyugodtan használjunk fájdalomcsillapítót, és akár két-három napra szívesen ki is írja az iskolából, mert bizony fájni fog. Gondoltuk, hogy így van, mert amikor a barátnője kapott fogszabit, hetekig nem tudott rendesen enni, többnyire csak pépeset evett. De mi már készültünk: amikor fájni kezdett a foga, azonnal elkezdtük lézerezni, 10-15 percen át, naponta többször is. Lányom azt mondta, hogy a fájdalmat azonnal enyhítette, és egy-két nap alatt teljesen el is múlt. Nem szenvedtünk heteket. Most már ugyanígy járunk el minden újabb állításnál, és nem szed alányom fájdalomcsillapítót.”

dr. Juhász Erika

“Januárban volt egy síbalesetem, amiben eltört a kulcscsontom. Az orvosok azt jósolták, júniusban fogok tudni újra versenyezni, akkor leszek igazán terhelhető. Egy héttel a sérülés után kipróbáltam a Safe Laser készüléket, és a hatodik héten már tudtam edzeni. Végül a szezon első versenyét sikerült megnyerni.
Hálás vagyok a gyors és teljes felépülésért!”

Németh Viktor, kajakos

Hol találkozhatunk?

Utánajártunk segíthet-e a lézer a koronavírus tüneteinek kezelésében

A lágylézer terápiát évtizedek óta használják különböző vírusos megbetegedések tüneteinek gyógyítására. Szakembereink 2020 február óta kutatják a lézer esetleges pozitív hatásait a Covid-19 koronavírus által okozott betegségre.

Bár a lézer nem tudja megakadályozni a koronavírus fertőzést, csökkentheti a súlyos klinikai tünetek kialakulását, illetve elősegítheti a tünetek enyhülését és a gyógyulást. Nézzük, hogyan éri el mindezt!

“Sok mindent próbáltam már, miért pont a lézer segítene?!”

Egy igen gyakori mondat ez, hiszen annyi mindent lehet hallani, számtalan, sokszor ellentmondásos információ kering a neten a lézerről. Miért is hinnél el mindent? Főleg, ha már több módszert is kipróbáltál és egyik sem segített igazán. Ilyenkor az ember bizalmatlan az új módszerekkel szemben és inkább marad az ismert eszközöknél.
Hiszen ezekről sokat hallottunk már, tudjuk, hogy mit várhatunk tőlük. A lézerről viszont keveset tudunk és jogosan érezheted, hogy jó lenne megkérdezni valakit, hiteles forrásból tájékozódni, hisz mégiscsak az egészségedről van szó…
Nézzük mit mondanak róla az orvosok és azok az élsportolók, akik már kipróbálták!

Kiment a bokám, annyi az edzőtábornak?

Ha az edzőtábor második napján egy bemelegítő fogócska során kificamodik a sportoló bokája, akkor százból 98 ember azt mondaná, hogy az egyhetes edzőtáborban ő már nem fog edzeni. Főleg nem, ha egy Taekwondo edzőtáborról van szó. Itt ugyanis a mozgás kilencven százalékát lábmunka teszi ki: gyors és erős rúgások testre és fejre. Azonban még ilyenkor sem biztos, hogy le kell mondani az táborról…

A fájdalom leggyakoribb okai és segítség a kezeléshez

A sportos életvitel a pozitív élettani hatásain túl, a közérzetre és a lelkiállapotra is kedvező hatást gyakorol. A fokozatosság és rendszeresség elvét szem előtt tartva végzett testmozgás segít levezetni a feszültséget, hatékonyabbá válik a stressz kezelése a mindennapokban.
Ráadásul magabiztosságot, optimista életszemléletet ad és kiegyensúlyozottá tesz. Mindemellett azonban fájdalmat vagy akár sérüléseket is okozhat.

Mit tudok elrontani egy egyszerű nyújtással?

A nyújtás mindenféle verziója jó és kell, csak tudjuk megfelelően alkalmazni. Szükségtelen nyújtással túl tudjuk lazítani az ízületeket, viszont eredménytelen a megcélzott területen.
Nem mindegy, milyen irányban haladunk és szükség van-e az adott terület nyújtására, emellett pedig, hogy dinamikusan vagy statikusan tesszük-e mindezt. Nézzük, mi az, amivel mindenképp tisztában kell lenned a nyújtással kapcsolatban!