websikehealthcheck

Blog...

Utánajártunk segíthet-e a lézer a koronavírus tüneteinek kezelésében

Hogyan segíthet a lágylézer koronavírus esetén?

A lágylézer terápiát évtizedek óta használják különböző vírusos megbetegedések tüneteinek gyógyítására. Szakembereink 2020 február óta kutatják a lézer esetleges pozitív hatásait a Covid-19 koronavírus által okozott betegségre.

Bár a lézer nem tudja megakadályozni a koronavírus fertőzést, csökkentheti a súlyos klinikai tünetek kialakulását, illetve elősegítheti a tünetek enyhülését és a gyógyulást. Nézzük, hogyan éri el mindezt!

Veszélyben az oxigénszállító mechanizmus

A szervezetünkben a vörösvérsejtek szállítják az oxigént a tüdőből a szerveinkhez.
Ez annak köszönhető, hogy a vörösvérsejtekben lévő hemoglobinban található porfirin vegyület tartalmaz egy vas iont (Fe2+), amihez az oxigén kötődik. Ezt hívjuk hem-nek, ami a vér vörös színét adja.

A koronavírus többek között ezt az oxigénszállító mechanizmust támadja, így alakul ki a betegeknél az egyre súlyosabb oxigénhiányos állapot, mely a kritikus szervek leállásához is vezethet.

A Covid-19 vírus az ORF8 és felületi glikoproteinek segítségével hozzá tud csatlakozni a porfirinhez. Ezzel egy időben a vírus felületén lévő további proteinek (ORF1ab, ORF10, ORF3a) leválasztják a vas iont, ezzel megszüntetik az adott hem oxigénszállító képességét.

Mit okoz ez a szervezetünkben?

1. Egyre több hemoglobin veszíti el az oxigén és széndioxid szállító képességét, amely pl. a tüdőszövetekben extrém gyulladást eredményez, mivel drasztikusan lecsökken az oxigén-széndioxid cserélő képessége a szöveteknek. Ez a tüdőgyulladás a vér csökkenő oxigénszállító képességével együtt kritikus oxigénhiányhoz vezethet a szervezetben, melyen a lélegeztetés is csak korlátozottan tud segíteni.

2. A leválasztott vas ion (Fe2+) erősen reaktív és oxidatív károsodást okoz a szövetekben. Kis mennyiségben a szervezet ezt kordában tudja tartani, de a Covid-19 által elszabadított extrém mennyiségű vas ion, oxidatív stresszt okoz a tüdőszövetekben, ami további gyulladáshoz és kiterjedt szövetkárosodáshoz vezet. Az ismert tüdőgyulladással ellentétben, a Covid-19 által okozott gyulladás általában mindkét tüdőlebenyt egyszerre érinti.

Ez azt jelenti, ha a páciens szervezete nem győzi le a vírust, mielőtt elkezdene jelentősen csökkenni a vér-oxigénszint, súlyos oxigénhiányos állapot léphet fel, amely az esetleges alapbetegséggel érintett szervek károsodásához, leállásához vezethet.

 

Mit tehet ez ellen a lézerfény?

Több mint 70 éve ismert a tudomány számára, hogy a szervezetünkben több fajta fényérzékeny molekula, részecske található. A porphyrin az egyik legfontosabb fényérzékeny vegyület, mely szerepet játszik az oxigén, széndioxid szállításában.

Szóval miért is lehet hatékony a lézer ilyen vírusos esetekben?

1. A porphyrint hatékonyan lehet gerjeszteni lézerrel.
2. Megfelelő energia közlés esetén a gerjesztett porphyrin felbontja a kapcsolatát a Covid-19 vírus ORF8 felületi proteinjével, ami így leválik a porphyrinről.
3. A porphyrin ismét meg tudja kötni a szabad vas ionokat, ezért az adott HEM (és hemoglobin) újra képes lesz az oxigén és széndioxid szállítására.
4. Javul a véroxigén szint, így a szervezet oxigén ellátása, továbbá csökken a tüdőszövetekben felhalmozódott gyulladást kiváltó széndioxid mennyisége.

Többet akarsz tudni róla?

Ha szeretnél részletesebb tájékoztatást kapni a lágylézer terápiáról és a választható készülékekről írj nekem ezen az oldalon és segítek megoldást találni a problémádra!

 

Takács Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük