websikehealthcheck

Blog...

Lágylézer terápia – Mikor segít és mikor nem használható?

Lágylézer készülék - Safe Laser - Sportsérülés specialista - Takács Gábor

Számos kutatás igazolja, hogy lágylézer az élő szervezetre biostimulációs (serkentő) hatást fejt ki. Ez annyit jelent, hogy a sejtek, szövetek lágy-lézerfénnyel világítva gyorsabban képesek regenerálódni (pl. a sebgyógyulás felgyorsul). Amellett, hogy serkenti a szervezet öngyógyító képességét, rengeteg más pozitív hatása is van. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy nem minden sérülés kezelésére alkalmas!

Mit csinál pontosan a lágylézer?

A lézerfény hatására a sejtek anyagcseréje fokozódik, sőt új sejtek, szövetek és új hajszálerek is képződnek, ráadásul a lágylézerfény stimulálja az immunrendszert is.

Összességében a lézerfény serkenti a test öngyógyító képességét. Emellett számos jótékony hatása van a szervezetre: pl. gyulladás és duzzanat csökkentő, fájdalomcsillapító, csökkenti az izomfeszülést, csökkenti az izomláz okozta kellemetlenségeket, fokozza az állóképességet, javítja az izmok teljesítőképességét, késlelteti az izomfáradtság kialakulását és szignifikánsan csökkenti a tejsav koncentrációt, traumás sérülések következtében kialakuló duzzanat és ödéma gyógyulását segíti elő. Előnyös hatása van a hámsérülések, operáció utáni sebek, csonttörések, szalag és izom szakadások gyógyulásának területén.

A lágylézer kezelés nem csak a sérülések, betegségek tüneteit enyhíti, hanem összetett biológiai- kémiai folyamatok eredményeként sok esetben az okokat is megszüntetheti.
De nem ajánlott azonnal a lézerhez nyúlni egy sérülés után, mert nem minden esetben alkalmazható.

Ne használd a lágylézert ezekben az esetekben

A következőkben összefoglalom a legfontosabb tudnivalókat a lágylézer terápia alkalmazásával kapcsolatban:

  • Ismeretlen eredetű fájdalmas területet NE kezelj!
  • A Safe Laser készülékek kivizsgált betegek esetén, orvos által diagnosztizált kórképekben alkalmazhatók.
  • Csak 18. életévét betöltött, kompetens személy használhatja a lézereket!
  • Kisbabák és kisgyermekek esetében ne alkalmazd az orrnyálkahártya bevilágításának módszerét a relatívan túl erős fény miatt, ami a szemet irritálhatja!
  • Terhes nőknél az alhas és az orrnyálkahártya ill. csecsemőknél a nyitott kutacsok besugárzása tilos a vérbőség (esetleges veszélyes) fokozódása miatt !!!
  • Tilos a készülék használata súlyos véralvadási gondoktól szenvedő személyek esetében is!
  • Ne világítsd: a rosszindulatú daganatok területét, a pajzsmirigy és a mell területét, és a gombás bőrfelületeket.
  • Festékes anyajegyek direkt besugárzása veszélyes lehet, mivel rákmegelőző állapotnak minősül.
  • A lézerekkel szándékosan a szembe és a szemkörnyékére ne világíts!

“Vajon nekem segítene?”

Saját sérülésedre keresed a legoptimálisabb megoldást? Ha az előbbi felsorolás után még mindig úgy tűnik, segíthet a lézer, mielőtt beszerzel egy eszközt és elkezded a terápiát, kérj személyre szabott segítséget!

Írj nekem ezen az oldalon és segítek!

Bővebb lézeres tanácsadásért pedig kérj időpontot egy konzultációra, ahol díjmentesen ki is próbálhatod a lágylézer készüléket!

Tovább a konzultációhoz

 

Takács Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük