websikehealthcheck

Blog...

Bokaszalag szakadás = 6 hét kényszerpihenő?!

Bokaszalag szakadás - Láyglézer terápia - Takács Gábor - Sportsérülés specialista

Ha az orvosi diagnózis boka- vagy térdszalag szakadás, jöhet a hagyományos kezelés és legalább hat hétig teljes nyugalom. Nincs edzés, nincs mozgatás, nincs semmilyen terhelés. Még úgy is elég nagy probléma ez, ha nem vagy sportoló, de mondjuk anyaként el kell látni egy családot. Gyerekeket hozni-vinni, bevásárolni, takarítani. Mindez lehetetlen a szalagszakadás miatt. Hat hétig ki tudna helyettesíteni? Ilyenkor merül fel a kérdés, hogy lehetne-e esetleg ezt a hosszú gyógyulási időt lecsökkenteni? Vagy marad csak a jegelés, pihentetés, kenegetés? Hat hétig?

Így járt egy kétgyermekes anyuka…

Felhívott engem, és elmesélte, hogy rosszul lépett le a lépcsőről, kifordult a lába. Aztán jött sorban minden, ami ilyenkor szokásos: röntgen, igen, bokaszalag szakadás, hat hét pihentetés, mankó. Hat hétig semmit nem csinálhat. Kétségbe volt esve: lehetetlen, hogy ő hat hétre kiessen, ki megy a gyerekekért? Ki fog bevásárolni? Mi lesz otthon, amíg ő fekszik? Szalad a konyha!

Mondta, hogy hallott rólam az egyik anyukától, akinek a gyereke az edzésemre jár. Igen, pont előtte sikerült egy bokaszalag szakadásnak otthoni gyógyítással kilenc nap alatt meggyógyulnia, úgy, hogy a kislány elindulhatott a világkupán, amiről normális esetben lemondhatott volna.

“Furcsa, de meggyógyult”

Az anyuka messzebb lakott, úgyhogy vele úgy állapodtunk meg, hogy telefonon átbeszéljük a problémáját, és ő hazaviszi a lágylézer készüléket, amivel kezeli magát a megbeszéltek szerint. Ha kellett, felhívott és a készülékkel kapcsolatos tanácsokkal segítettem.

Az anyuka két hét múlva ment vissza a kezelő orvoshoz kontrollra. Az orvos megvizsgálta és azt mondta, hogy furcsa, de leteheti a mankót, meggyógyult. Nem kell már a kollagén injekció. Így a gyógyulás orvosilag igazoltan is 2 hét lett. Ez azért nagyon szép eredmény, ugye?

“Lehet, hogy ez nekem is jó lenne…”

Ha hasonló problémával küzdesz épp és keresed a számodra legoptimálisabb megoldást, írj nekem és segítek, hogy minél hamarabb visszatérhess a megszokott életviteledhez!

Kérdezz tőlem itt!

Megírom a kérdésem

 

Takács Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük